Novi spremnici u Omišlju

Bez autora
Feb 22 2011

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je u Omišlju gradilište triju novih spremnika za sirovu naftu. To je početak najvećeg JANAF-ova investicijskog projekta dogradnje spremničkog prostora na Terminalu Omišalj. Radovi na ukupno osam spremnika, od kojih će svaki imati kapacitet za osamdeset tisuća prostornih metara sirove nafte, vrijedni su milijardu kuna. Gradit će se u fazama, zaključno do 2015. godine. Novi spremnici rabit će se za skladištenje državnih obveznih zaliha te za komercijalne potrebe. Jadranski naftovod već je počeo graditi slične spremnike u Sisku, a s ovima na otoku Krku povećat će kapacitete za skladištenje obveznih i komercijalnih zaliha sirove nafte.

Novi spremnici u OmišljuPremijerka Jadranka Kosor otvorila je u Omišlju gradilište triju novih spremnika za sirovu naftu. To je početak najvećeg JANAF-ova investicijskog projekta dogradnje spremničkog prostora na Terminalu Omišalj.

Radovi na ukupno osam spremnika, od kojih će svaki imati kapacitet za osamdeset tisuća prostornih metara sirove nafte, vrijedni su milijardu kuna. Gradit će se u fazama, zaključno do 2015. godine.

Novi spremnici rabit će se za skladištenje državnih obveznih zaliha te za komercijalne potrebe. Jadranski naftovod već je počeo graditi slične spremnike u Sisku, a s ovima na otoku Krku povećat će kapacitete za skladištenje obveznih i komercijalnih zaliha sirove nafte.

Premijerka je istaknula kako je to jedan od investicijskih projekata čiji je početak realizacije najavljen za prvo tromjesečje ove godine. Najavila je da će se u Vladi uskoro pripremiti projekti javnog sektora za drugo tromjesečje. Istaknula je da se razmatraju mogućnosti jačanja energetske sigurnosti zemlje, uz ostalo i razvijanjem novih projekata u energetskom sektoru. I ovom prigodom premijerka je pozvala sve, kako je rekla, koji žele dobro Hrvatskoj i hrvatskom gospodarstvu da se pridruže Vladi u naporima prevladavanja krize.

JANAF je posljednjih godina započeo veliki investicijski ciklus kojem je cilj povećanje sadašnjih spremničkih kapaciteta sa 1,06 milijuna prostornih metara za sirovu naftu i 100 tisuća prostornih metara za naftne derivate za daljnjih 1,12 milijuna prostornih metara za naftu i 260.000 prostornih metara za naftne derivate. Procjena investicijskih ulaganja je 1,6 milijardi kuna u idućih pet godina. U premijerkinoj pratnji bili su predsjednik Uprave JANAF-a Ante Markov, potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević te ministri gospodarstva i graditeljstva Đuro Popijač i Branko Bačić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik